SUSTENABILITATE & CERTIFICATE

SUSTENABILITATE & CERTIFICATE

Succesul în business nu este singurul nostru obiectiv, ci suntem dedicați și protecției mediului înconjurător. Activăm astfel încât să avem un impact pozitiv asupra locurilor în care lucrăm și oamenilor pe care îi întâlnim, ridicând construcțiile la rangul de artă în timp ce ne reducem amprenta asupra mediului la minim.

 • Utilizarea resurselor regenerabile și reciclabile;
 • Reducerea consumului de energie și a risipei;
 • Construirea de comunități sănătoase, prietenoase cu mediul;
 • Protejarea naturii.

Toate aceste obiective sunt atinse în cadrul misiunii noastre sustenabile de a desfășura operațiuni cu impact minim asupra mediului pe toate șantierele noastre.

Datorită angajamentului său față de mediu, Concelex este primul și singurul antreprenor general „carbon-neutral” din România.

 

Cu scopul de a dezvolta profesionalismul în industrie, suntem unul dintre membrii fondatori ai Romanian Green Building Council, organizație care stabilește standarde de design și implementare care sunt atât prietenoase cu mediul, cât și eficiente, și creează o comunitate a cărei membri sunt încurajați să-și împărtășească și să-și testeze ideile și soluțiile.

PRIMUL ȘI SINGURUL ANTREPRENOR GENERAL „CARBON-NEUTRAL” DIN ROMÂNIA

Ne angajăm să calculăm și să contrabalansăm emisiile noastre anuale de carbon, ca parte a strategiei noastre sustenabile de business. Concelex neutralizează emisiile investind într-un număr echivalent de credite de carbon asociate unui proiect care produce energie verde în urma captării și arderii biogazului. Această strategie zero-carbon a fost implementată în România cu ajutorul companiilor Blue Planet și Carbon Expert, parteneri Allcot în Europa de Est. Compensarea emisiilor de CO2 se bazează pe contribuția financiară proporțională cu tonele de CO2 emise care nu au putut fi reduse prin alte mijloace.

Compensăm emisiile de CO2 prin contribuții financiare proporționale cu tonele de CO2 emise care nu pot fi reduse în niciun alt mod.

Fondurile sunt folosite pentru a cumpăra credite de carbon, fiecare fiind echivalent cu o tonă de CO2 emis.

Concelex a ales un proiect care constă în reutilizarea energetică a biogazului dintr-un depozit de deșeuri.

Acest proiect nu numai că generează beneficii legate de mediu, dar crește și nivelul de prosperitate în zona respectivă, prin crearea de locuri de muncă.

CERTIFICĂRI

„Excelența în construcții” nu este doar un motto, ci și un standard de lucru. Pentru Concelex, calitatea este echivalentă cu produse și servicii asigurate conform cerințelor clienților, la cele mai înalte standarde și cu grijă pentru siguranță și pentru mediul înconjurător.

La nivel de companie, oferim:

 

 • Specialiști certificați de Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației Teritoriale (MLPAT) în domenii precum ingineria civilă, industrială și agroindustrială;
 • Tehnicieni specializați pe execuția lucrărilor;
 • Manageri de proiect cu certificări în securitatea și sănătatea muncii, precum și inspectori pentru standardul de calitate.

Auditori interni pentru:

 • Auditor intern al sistemului de management al calității - ISO 9001;
 • Auditor intern al sistemului de management al mediului - ISO 14001;
 • Auditor intern al sistemului de management al sănătății și securității ocupaționale - ISO 45001
 • Auditor intern al sistemului de management anti-mită – ISO 37001.
 • Autorizație de furnizori feroviar
 • Agrement tehnic feroviar (construcții cu specific feroviar)