Zilele caniculare pot afecta echipele noastre care lucrează pe șantiere. Expunerea la temperaturi ridicate poate duce la epuizare termică, insolație și alte probleme de sănătate. Lucrul în condiții de căldură extremă poate fi extrem de periculos și necesită măsuri de precauție adecvate pentru a minimiza riscurile.
Le recomandăm colegilor noștri să:
➡️reducă intensitatea și ritmului activităților fizice;
➡️alterneze efortul dinamic cu cel static;
➡️alterneze perioadele de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer;
➡️asigure primul ajutor și transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate de caniculă;
➡️eșaloneze programul de lucru, daca este cazul, pe două perioade ale zilei: până la ora 11:00 și după ora 17:00.
De asemenea, se poate realiza întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuității activității în șantierele unde aceasta nu poate fi întreruptă, conform prevederilor legale.
Colegii noștri vor fi aprovizionați cu medicamente speciale necesare asistenței de urgență pentru astfel de cazuri, în special săruri de rehidratare orală. De asemenea, ne asigurăm că fiecare angajat va avea acces la apă – min. câte 2-4 litri / zi.
Șefii de șantiere și șefii de echipe vor identifica şi nominaliza sectoarele în care creşte riscul de incendiu în condiţiile caracteristice temperaturilor atmosferice ridicate şi lipsei de precipitaţii.
Vor interzice utilizarea focului deschis în zonele afectate de uscăciune avansată.
Se va avea în vedere restricţionarea efectuării, în anumite intervale din timpul zilei, a unor lucrări care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.
În cadrul șantierelor ne asigurăm să protejăm faţă de efectul direct al razelor solare: recipientele, rezervoarele şi alte tipuri de ambalaje care conţin vapori inflamabili sau gaze lichefiate sub presiune (prin depozitare la umbra), precum și verificarea zilnică a rezervelor de apă pentru incendiu.
Pentru AmCham România anul 2023 este unul aniversar.
Cei 30 de ani de dezvoltare a mediului de afaceri din România au fost marcați chiar de Ziua Americii, pe 4 iulie, la Clubul Diplomatic, într-un eveniment care a reunit peste 1000 de persoane.
AmCham este un partener de încredere al mediului de afaceri românesc, care a contribuit constant la dezvoltarea relațiilor româno-americane.
Compania Concelex a fost prezentă la eveniment și a sărbătorit parteneriatul cu AmCham alături de parteneri, prieteni și colegi.
Camera de Comerț Americană în România împlinește anul acesta 30 de ani. Prin mesajul său, Președintele Concelex, Daniel Pițurlea, salută parteneriatul pe care compania noastră îl are cu AmCham Romania. „Cei 30 de ani de evoluție constantă a Camerei de Comerț Americane în România coincid cu cei 30 de ani de existență Concelex. Și unii și ceilalți avem același scop - dezvoltarea sustenabilă a României. Noi, Concelex, suntem concentrați pe excelență în construcții, așa cum AmCham face să se îmbunătățească continuu mediul de afaceri.”
La multi ani, AmCham!
Studenții de la Universitatea Tehnică de Construcții din București (UTCB) au oportunitatea de a-și îmbunătăți cunoștințele și abilitățile prin urmarea stagiu de #practicapebune @ Concelex.
Ei încep astfel o nouă etapă esențială a formării lor profesionale. #practicapebune îi ajută să pună în aplicare cunoștințele teoretice într-un mediu real de lucru.
Practica în cadrul Concelex oferă studenților posibilitatea de a înțelege procesele practice din spatele unui plan de construcție. Studenții pot experimenta și exersa diverse tehnici și metode, pot fi implicați în diferite proiecte, de la construcții de clădiri rezidențiale și comerciale până la lucrări de infrastructură, și pot lucra alături de profesioniști experimentați în domeniu.
În timpul stagiului de practică, studenții pot dobândi abilități practice, cum ar fi citirea și interpretarea planurilor de construcții, utilizarea echipamentelor și a instrumentelor specifice, precum și învățarea tehnicilor de siguranță în șantier. De asemenea, ei pot avea ocazia să colaboreze cu diferite echipe de lucru și să înțeleagă procesul de coordonare și gestionare a proiectelor de construcții.
Practica la Concelex îi ajută pe studenți și din perspectiva dezvoltării relațiilor profesionale, ceea ce le poate facilita viitoarele oportunități de angajare. De asemenea, această experiență practică le poate oferi o perspectivă mai clară asupra carierei în domeniul construcțiilor și poate ajuta la consolidarea deciziei lor de a se specializa în acest domeniu.
Prin intermediul practicii la Concelex, studenții de la UTCB pot obține încredere în abilitățile lor și pot deveni mai familiarizați cu cerințele și responsabilitățile specifice industriei construcțiilor. Această experiență le poate oferi un avantaj competitiv pe piața muncii și poate contribui la dezvoltarea unei baze solide pentru o carieră de succes în domeniu.
„Previzionăm o creștere a cifrei de afaceri. Vom continua să investim în resurse umane, să ne consolidam echipa cu profesioniști în construcții, cu oameni de bună calitate, dar și în utilaje și echipamente care să eficientizeze derularea proiectelor.” – ne asigură Cătălin Vișan, Director Executiv Concelex.
Mai multe detalii în Agenda Construcțiilor
„Formulele de ajustare a preturilor din contractele de achizitie publica, ca masuri succesive luate in urma exploziei preturilor la materialele de constructie, sunt un semnal de considerare a obstacolelor cu care se confrunta aceasta industrie, dar nu complet conectate la realitatea de la "firul ierbii". Sunt anumite materiale, cu pondere mare in constructie, care au inregistrat majorari considerabile de preturi, precum fierul-beton, iar formulele actuale de ajustare acopera doar partial fluctuatiile de pret...
„A fost emisă autorizația de construire și organizare de șantier pentru noul terminal pentru Plecări Curse Externe de pe Aeroportul Timișoara, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în 1 noiembrie.
Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 metri pătrați, șase filtre de securitate, opt porți de îmbarcare, 18 ghişee check-in şi șase porţi de scanare automată a documentelor. Construcţia va completa terminalul de Sosiri Curse Externe...
„Şantierul celui mai mare cămin studențesc din țară a fost inaugurat luni la Timişoara, de către Universitatea de Vest. Investiţia în valoare de 138 de milioane de lei, va fi finalizată în termen de 2 ani. Noul cămin studențesc va avea o capacitate totală de 934 de locuri de cazare, va cuprinde și spații pentru persoanele cu dizabilități, locuri de parcare pentru mașini și biciclete, dar și spații de lectură...
„New Strategy Center organizează, în perioada 2-3 septembrie, a șasea ediție a conferinței internaționale Black Sea and Balkans Security Forum, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Conferința va reuni experți, oficiali, reprezentanți ai mediului academic, ai mediului de afaceri și ai mass-media într-o serie de dezbateri care vor aborda cele mai stringente probleme...
„Modernizarea și extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul ,,Delta Dunării” din Tulcea se vor face cu fonduri europene, un contract de finanțare fiind semnat joi, la Ministerul Transporturilor. Execuția lucrărilor este asigurată de constructorul CONCELEX pentru 150 de milioane de lei și o durată de 18 luni (2 pentru proiectare și 16 pentru execuție) contractul fiind semnat în august. Este ultima șansă de finanțare cu fonduri europene pentru proiectele de infrastructură ....
„Compania de construcţii Concelex, deţinută de antreprenorul Daniel Piţurlea, are două proiecte majore în derulare la Timişoara - un cămin studenţesc şi un terminal nou în cadrul aeroportului....
„La doar o lună de la lansare, Angajamentul pentru Mediu, primul demers care reunește comunitatea de business din România în asumarea unui viitor sustenabil, a atras 50 de membri din toate industriile, de la bănci sau companii de construcții sau retail, până la companii din domeniul farmaceutic sau sectorul alimentar...
”Mă bucur să vă anunț că s-a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru construirea corpului nou la Spitalul Județean de Urgență Alexandria. Asocierii CONCELEX îi revine misiunea de a construi noul corp ce va avea subsol, parter și 5 etaje și se va întinde pe o suprafață desfășurată de 7.733mp. Noul corp va dispune de 72 de paturi, dintre care: spitalizare de zi – 13, nașteri – 27, ATI – 26, ...
„Compania adaugă în portofoliul său noi lucrări de impact, dovedind că deține experiența, dar și expertiza necesare pentru a aborda o suită variată de lucrări. Compania de construcții integrate CONCELEX a parcurs, în intervalul 2021-2022, o perioadă de anduranță și adaptabilitate, context întâlnit nu doar la nivel de companie, ci și la nivel de industrie. În cei peste 28 de ani de poveste CONCELEX, obstacolele au fost considerate însă linii directoare – de maturizare, flexibilitate și viziune....
„Eliminarea facilităţilor fiscale acordate companiilor din construcţii mai devreme decât era prevăzut ar putea avea efecte „catastrofale“ asupra industriei, este de părere Radu Piţurlea, vicepreşedintele companiei de construcţii Concelex....
„Anul financiar este încă în exerciţiu, dar în ciuda obstacolelor, am reuşit să ne creştem cifra de afaceri şi să performăm chiar şi când industria este pe o pantă descendentă. În 2021, am înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu până la 15% faţă de 2020. Creşterea explozivă a preţurilor la materialele de construcţii alături de alinierea întârziată a contractelor...
„În Concelex, am făcut din 2021 anul în care ne-am uitat cu atenție la proiecte, la abilitățile și la potențialul nostru și am pus pe primul loc sursele în care să depunem cele mai mari energii. Am echilibrat balanța dintre lucrări publice și lucrări private și am scanat domeniile cu cel mai mare potențial de investiție. Iar rezultatele nu au întârziat să apară, adăugându-ne în portofoliu contracte pentru lucrări cu impact...
„Valoarea investiției este de 138 milioane lei (plus TVA), din care 90 milioane lei componenta de construcții, cu un termen de realizare de 2 ani. Constructorul desemnat este compania Concelex, care va executa lucrarea după un proiect realizat de Concrete & Design Solutions. Proiectul include construirea unui imobil de șapte nivele (S+P+4E+E5 parțial), cu o suprafață construită de 4128 mp., cu o capacitate de 902 locuri.....
„Proiectul a fost depus de ASE încă din anul 2011 şi a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 445/2020 din 4 iunie 2020. La semnarea contractului au participat: dl. Ministru Attila CSEKE, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei - finanţatorul proiectului, dna Manuela Irina Pătrăşcoiu, Preşedinte Consiliul de Administraţie - Compania Naţională de Investiţii (CNI), dl. Daniel PIŢURLEA, Preşedinte & CEO Compania CONCELEX - executantul proiectului, dl. prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, Rector, Academia de Studii.....
„Prezenţa noastră peste graniţe a implicat două proiecte de portofoliu, dar care, deşi aflate pe plan extern, au purtat amprenta românească prin prisma beneficiarului lucrării. Am început în 2017 şi în 2018 lucrările la Catedrala Ortodoxă de la München (Germania), respectiv cea de-a treia biserică ortodoxă din Viena (Austria), două proiecte în care am fost prezenţi de la prima piatră de temelie...
„Antreprenorul general Concelex este singurul constructor din România care și-a neutralizat emisiile de carbon în anul 2020, reducându-și astfel impactul asupra mediului. Printr-un demers început încă din 2016, compania continuă strategia „Zero emisii de carbon”, finanțând în prezent proiectul Rainforest Community din Peru, o inițiativă împotriva defrișărilor din bazinul Amazonului, certificată de Verified Carbon Standard și The Climate, Community & Biodiversity (CCB) Standards...
„Compania de constructii Concelex, activa de 27 de ani pe piata locala de profil, si-a stabilizat business-ul la circa 400 de milioane de lei in 2019 si 2020. Pentru anul in curs si pentru 2022, conducerea societatii estimeaza o majorare a afacerilor, evolutie ce se va datora, pe de o parte, proiectelor in licitatie si diversificarii portofoliului de lucrari si, pe de alta parte, cresterii investitiilor publice, in contextul demararii PNRR....
„Studiile pe care se bazează procesul de achiziție publică în prezent sunt depășite, au o vechime de 2-3 ani, fără a cuprinde creșterile explozive de preț la materialele de construcție. Această situație duce la reticență, dacă nu chiar refuz din partea antreprenorilor generali de a intra în licitații cu lucrări subcotate. Nu este suficient să existe fonduri de investiție dacă nu avem și un proces de achiziție actualizat, nu este suficient să bifăm licitații pe hârtie dacă transpunerea lor în realitate nu este realizabilă...
Prezentă în cadrul evenimentului „Reshaping HR: Ce contează în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor”, organizat de wall-street.ro, Gina Iordan, HR Director la compania de construcții Concelex, atrage atenția și asupra altor efecte care ar putea fi vizibile. Specialistul spune că o astfel de măsură ar putea contribui la încurajarea muncii „la negru” în sectorul construcțiilor, o situație mai des practicată înainte de punerea în practică a Ordonanței...
La finalul lucrărilor, ansamblu rezidențial amplasat pe malul lacului Colina, în zona Săftica – Balotești va cuprinde aproximativ 800 de locuințe, școală, grădiniță, spații cu destinație comercială, hotel, club-spa, dar și alte facilități (într-un termen de dezvoltare estimat la 4-5 ani) pe o suprafață totală de teren de circa 30 de hectare. Investiția totală în proiect se ridică la 200 de milioane de euro. Prima fază a proiectului, care va cuprinde 112 unități locative, va fi livrată la finalul anului...
„Nu trebuie să uităm că înainte salariul mediu în construcții era puțin peste salariul minim pe economie. Acum salariul mediu în construcții este de două ori cât salariul minim pe economie, poate chiar mai mare, practic statul acum încasează mai mulți bani decât încasa înainte din taxele rezultate de la forța de muncă din construcții”, explică Daniel Pițurlea, președintele Concelex...
„În fiecare situație de extindere de personal, principala noastră dorință este să susținem forța de muncă autohtonă și ne orientăm în primă fază la nivel local. Din păcate însă, disponibilitatea actuală este mult sub necesar astfel că suntem nevoiți să apelăm la forță de muncă externă. Construcțiile au avut în ultimii ani o dinamică intensă a angajărilor astfel că recrutarea din zona non-UE nu este un obiectiv, ci o necesitate pentru a ne putea duce proiectele la bun sfârșit”, a declarat Cătălin Vișan, director executiv Concelex...
„Din păcate există un paradox cu care ne confruntăm. Există finanțare, proiecte și în zona publică, și în zona privată, dar nu avem oamenii cu care să derulăm aceste contracte. Nu găsim oameni pe care să-i angajăm și să ne facem treaba în șantiere. Dacă ar exista 100.000 de oameni în piață, industria construcțiilor i-ar putea absorbi fără nicio problemă în acest moment.”, a afirmat Gina Iordan, HR Director Concelex...
„Este o situație care a scos la lumină vidul legislativ privind actualizarea prețurilor din contractele de achiziție publică și a condus amenințător la ideea blocării activității din șantiere. Recent, au fost făcute demersuri privind această aliniere a prețurilor la realitatea curentă, iar noi, ca industrie, ne declarăm încă o dată deschiderea față de autorități pentru a ajunge la cea mai eficientă formulă”, spune Cătălin Vișan...
“Nu știu cât din prima lucrare a fost un act de ambiție și cât o direcție de business. Prima lucrare a avut un scop investițional clar: atragerea necesarului pentru capitalul social al companiei. S-a concretizat cu renovarea unuiapartament, iar primele lucrări ulterioare s-au înscris, în mare parte, în aceeași categorie”, își amintește constructorul de începuturile Concelex...
„Potenţialul ar trebui corelat cu realitatea. Dincolo de investiţii care pe hârtie transformă România într-un adevărat şantier, sectorul se confruntă în prezent cu obstacole economice şi birocratice majore. La nivel mondial, preţurile materialelor de construcţie au explodat, dar normele locale...
„România se află în faţa unui potenţial de dezvoltare fără precedent şi avem încredere că reprezentanţii sectorului public acţionează în această direcţie. Anul 2021 poate fi un an bun pentru domeniul construcţiilor având în vedere planurile autorităţilor centrale de relansare economică şi de dezvoltare a infrastructurii rutiere, militare şi în domeniul energiei...
Domeniul construcțiilor nu devine doar unul interesant, ci și prioritar. Construcțiile sunt, în ultimii 2 ani, cel mai activ angajator la nivel de economie, cu peste 35.000 de contracte noi de muncă, dar nevoia de forță de muncă este de 10 ori mai mare...
Piața imobiliară a avut recent o performanță remarcabilă, obținând rezultate mult mai bune decât se așteptau inițial analiștii. Sectorul a experimentat recent o repoziționare, a trecut printr-un proces de „detoxifiere”, iar perspectivele sunt cu adevărat optimiste, în special pentru București, având în vedere că are un PIB...
BRCC este prima organizație care promovează comerțul bilateral și investițiile între Regatul Unit și România, furnizând resurse, cunoștințe și sprijin de infrastructură vitale companiilor britanice pentru a profita de oportunitățile emergente din România și pentru companiile românești de a face afaceri pe piețele consacrate din Marea Britanie.
Cum ajungi în vârf, cum te
menții acolo, cum poți să te implici în ridicarea unor lucrări emblematice, și toate acestea să se adune în valoare și reputație, acestea au fost ideile
principale în jurul cărora am închegat o discuție cu Daniel Pițurlea, președintele companiei
Concelex.
„Proiectul, care la finalul său va fi compus din peste 800 de locuințe, este gândit a fi dezvoltat în faze și lucrăm acum la prima dintre ele, aferentă a 112 imobile – case și apartamente cu grădină sau terasă pe o suprafață de 30.000 mp”, a declarat pentru Economica.net, Daniel Pițurlea, proprietarul Concelex.
„Brandingul în domeniul construcţiilor este precum cartea de vizită pe care o oferi la prima întâlnire. Mai departe însă, numele tău se traduce frecvent prin ceea ce spun în piaţă partenerii şi clienţii despre performanţa ta“, spune Radu Piţurlea, vicepreşedintele constructorului Concelex.
CONCELEX asigură servicii integrate de design & build pentru o arie largă de expertiză – clădiri, inginerie civilă, infrastructură și energie. Pentru CONCELEX, compania care oferă servicii integrate de construcții, începutul de la zero nu este doar un eufemism. La fel ca la orice clădire, construcția companiei a fost realizată pas cu pas, încă de la fundație.
În momentul de faţă, compania are 800 de angajaţi interni şi 1.000 externi, de la subcontractori, iar în 2020 a făcut angajări în toate zonele din business. În 2020, construcţiile au avut un an bun, au crescut cu 16,7% şi au susţinut economia alături de sectorul IT.
Marea companie de construcții își caută forță de muncă în primul rând în România. Din păcate însă, disponibilitatea actuală este mult sub necesar, astfel că se vede nevoită să apeleze şi la forță de muncă externă, pentru a-şi putea duce proiectele la bun sfârşit.
În primul semestru din 2021, lucrurile au scăzut în intensitate, însă în semestrul al doilea vor ieşi multe rezultate ale licitaţiilor, iar procesul va fi din nou foarte dinamic în construcţii. Este o încetinire pentru că nu s-au deblocat noile proiecte, nu au pornit, este normal având în vedere cum a fost anul trecut.
Primul semestru al anului 2021 a venit cu o scădere în intensitate pentru piaţa locală de construcţii, însă în semestrul al doilea va fi o creştere în piaţă, una condusă de deblocarea rezultatele licitaţiilor pentru proiecte, o creştere în special de proiectele din zona publică, crede Radu Piţurlea, vicepreşedinte al companiei Concelex.
Concelex, grup de construcţii din Bucureşti controlat de omul de afaceri Daniel Piţurlea, plănuieşte să se extindă în perioada următoare cu proiecte în segmentul de infrastructură, pe fondul aşteptărilor pentru un an bun în construcţii.
La circa 350.000 se ridică deficitul de angajaţi de pe şantierele din România, dacă toate proiectele anunţate - publice şi private - ar urma să fie duse la îndeplinire. Din acest număr, cam 100.000 ar trebui să fie angajaţi calificaţi, pentru sarcini care necesită experienţă şi pregătire, spun constructorii din România. Practic, ar fi nevoie de o dublare a personalului din construcţii existent astăzi.
There is a say – ” Scientists dream about doing great things. Engineers do them”. To Concelex, this is the mission we consider the construction sector should assume on a long-term – not only erecting buildings, but changing the visual identity of the city. Our largest challenge is related to industry’s development and we intend to be actively involved so that construction companies become more blue chip.
La circa 350.000 de oameni se ridică deficitul de angajaţi de pe şantierele din România, dacă toate proiectele anunţate – publice şi private – ar urma să fie duse la îndeplinire. Din acest număr, cam 100.000 ar trebui să fie angajaţi calificaţi, pentru sarcini care necesită experienţă şi pregătire, spun constructorii din România.
Concelex, grup de construcţii din Bucureşti controlat de omul de afaceri Daniel Piţurlea, are contracte încheiate pentru perioada 2020-2024 în valoare de peste 295 de milioane de euro.
Anul financiar al companiei este încă în excerciţiu, dar Concelex a înregistrat o creştere a veniturilor cu 20% după primele nouă luni din 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.Concelex, grupul de construcţii din Bucureşti, controlat de omul de afaceri Daniel Piţurlea, are contracte încheiate pentru perioada 2020-2024 în valoare de peste 295 de milioane de euro.
În prezent, printre proiectele la care lucrează Concelex, se regăsesc trei ansambluri rezidenţiale – Parcului, Arbo şi Colina Lac, stadioanele Steaua şi Rapid, centrala nucleară de la Cernavodă - proiect câştigat anul acesta, mai multe contracte de reabilitare termică a blocurilor în trei sectoare din Bucureşti, câteva lucrări de dezvoltare a structurii de învăţământ şi proiectele din Germania şi Austria.
Omul de afaceri Daniel Piţurlea, proprietarul companiei de construcții Concelex, și familia sa vor dezvolta un proiect rezidențial pe străzile București - Târgoviște și Aeroportului din nordul Capitalei, pe două terenuri cu o suprafață totală de 24.000 de mp, care va include 9 blocuri cu înălțimi cuprinse între 3 și 12 etaje, care vor cuprinde în total în jur de 300 poate 500 de apartamente.
Concelex, o firmă de construcţii din Bucureşti, controlată de omul de afaceri Daniel Piţurlea, a obţinut afaceri mai mult decât duble în 2018 faţă de anul anterior, rezultatul situându-se anul trecut la 123 de mil. lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Local construction group Concelex has eased the impact of the health crisis on its operations by taking part in several public tenders to make up for the decreasing business in some sectors. Following this strategic move, the company grew its turnover by 28 percent year-on-year in the first semester; in 2019, the overall turnover came close to RON 400 million.
Compania de construcţii Concelex a ajuns la afaceri de 400 de milioane de lei în 2019, iar în prima jumătate a acestui an a obținut o creștere cu 28% față de același interval al anului trecut, deși piața construcțiilor a fost și ea afectată de pandemia de coronavirus.